Zang & Muziekstudio
Tineke Hartgers voor uw muzikale begeleiding!

Zang & Muziekstudio
Tineke Hartgers

Tineke Hartgers

Zingen deed ik al als klein meisje. Op de lagere school zong ik in een koor en kreeg een rol in de musical "Meester Pennelik". In 1980 zong ik in Utrecht in mijn eerste band "Bootleg". We schreven zelf ons repertoire en traden veel op. Onze stijl was van pop met punkinvloeden tot het zingen van eigen repertoire. In 1984 startte ik met 12 dames in bloemetjesjurken "De Dames", we traden regelmatig op in culturele centra en festivals door heel Nederland, onze liedjes gingen over maatschappelijke onderwerpen. Mijn scholing en uiteindelijke kwalificatie heeft zich gevormd door privé zangles (klassieke techniek) van Grietje Oudenampsen (zangpedagoog) en jazzimprovisatie van Christina Kyra van Ramele. Tijdens mijn studietijd ontmoette ik een hele goede pianist waar ik ook veel mee optrad. Ik ging in die tijd steeds meer jazz zingen en werkte bij de Stichting Jazz- en Geďmproviseerde Muziek, waar ik ook zong met het SJU orkest Rentaband.

Na de cursus algemene muzikale vorming kreeg ik op 8 jarige leeftijd pianoles bij de Hoogeveense muziekschool. Daar behaalde ik op mijn 15e ook mijn graadexamens a, b, c en d.
In Utrecht kreeg ik pianoles bij de Utrechtse muziekschool en improvisatielessen bij Rinse Postuma. Voorts doorliep ik de Academie voor Expressie door woord en gebaar (opleiding docent drama) en de Kleinkunstacademie in Amsterdam, en behaalde ik in Zwolle mijn diploma, licht en klassiek, via de Schumann Academie.